Vecka VI - Bloggande

"Syns man inte, finns man inte"
Detta är något som troligtvis många människor lever efter, trots att de själva inte vill inse eller erkänna det.
Som människa behöver man ibland uppmärksamhet för att stärka sig själv.
Eftersom detta följs i verkliga livet, gäller det då även i bloggvärlden?

I måndags fick vi en fråga som handlade om just detta, så vi att tänkte att vi kunde fundera lite över det i ett inlägg.

"Tycker man att det är tråkigt om ingen läser det man bloggar om?

Man vill ju inte att någon ska läsa ens dagbok t.ex. men bloggen är ju som en slags offentlig dagbok, eller?
Vad tycker ni, LR?"

Det första spontana svaret som dyker upp är; "Ja, lite tråkigt är det allt om ingen läser det man skriver".
Med tanke på all tid och allt arbete vi lägger ned på att uppdatera denna blogg, skulle det kännas tråkigt om vår information och våra tankar bara skulle rinna rakt ut i sanden och inte komma i kontakt med någon utomstående. LochR-bloggen platsar inte under gruppen "offentlig dagbok". Kanske är det just därför denna känsla av besvikelse uppkommer om man ser att man en dag inte har särskilt många besökare .
Bloggare som däremot skriver inlägg som är utformade som dagböcker kanske inte känner sig lika missnöjda över det eventuellt låga besökarantalet, då de oftast enbart skriver om vad de åstadkommit eller upplevt under dagen.

Som vi skrev tidigare (2009-01-25) så bloggar somliga för sig själva, just därför att de vill få ur sig sina tankar. I dagens välutvecklade samhälle är ofta en dator mer lättillgänglig än ett papper och en penna. Det kan ibland vara smidigare att logga in på sin blogg och skriva några rader där, än att leta fram en dagbok. Sådana här bloggare bryr sig kanske inte om ifall någon läser det de skrev ned eller inte. Självklart kan även detta variera mycket från person till person. För någon skulle kanske 'noll besökare' betyda jordens undergång´, medan andra har en inställning som påminner om Tjuren Ferdinands. De vill bara sitta under sin korkek och lukta på blommorna, och inte bry sig om de runt omkring.

Något konkret svar på denna fråga tror jag inte finns, utan det är väldigt individuellt. Huvudsaken är att man skriver för att man tycker det är roligt och att man sedan står för det man skrivit. Gör man det, spelar inte läsarantalet någon roll.



Här kommer även ännu en påminnelse om bloggomröstningen!
Veckan lider mot sitt slut och vi vill veta vad ni tycker.
Maila:
[email protected], nu på en gång.


Skribent: Lena                                                                                                       

Vecka VI - Bloggande

PÅMINNELSE:
Glöm inte att rösta, folket!

Vilken bloggare intresserar er mest? Professionell som amatör. Vi är intresserade av att veta, så vi i slutet av denna period kan sammaställa en lista över LochRs läsares favoritbloggar.

Maila oss på [email protected] och dela med er av er favorit
och motivera gärna varför just denna bloggare tilltalar er.











Skribent: Rebecka                                                                                                              

Vecka VI - Bloggande


Jag kan med gott samvete erkänna att jag själv ramlat ner i bloggträsket. Jag kan inte säga att jag följer någon slaviskt, men jag har en vana av att varje kväll krypa ner i sängen med laptopen i knät, en kopp té på nattuksbordet.. och sen låter jag mig bli susig läsandes vad bl.a. Kenza, eller kanske blondinbella gjort under dagen. Visst är det härligt att följa dessa vardagssåpor?


Här kommer dock själva grundstenen i detta inlägg in. När jag för någon dag sedan kollade in en relativt välkänd blogg, gick ett ljus upp för mig. Jag började fundera på om denna unga tjejs plötsliga intresse för ett speciellt gym, och ett speciellt märke på handväska passade in. Visst är det väl naturligt att bilda en koppling för speciella saker, men jag började fundera på hur många "professionella" bloggar som fått lite pengar tillskjutna för att verkligen ääälska exempelvis ett klädmärke?
Hur vi än vänder på det så är det självklart att vi till viss del blir påverkade av vad andra gillar. Därför känner jag mig lite lurad när jag tänker på detta, att många bloggare säkert ljuger för oss, och utger sig för att tycka på ett speciellt sätt som de är betalda för att göra.

Vad tror ni?


Skribent: Rebecka

Vecka VI - Bloggande

Bloggandet har expanderat något otroligt på bara några år och det kan idag både vara en fritidssysselsättning och ett heltidsarbete. Själva bloggandet har miljontals människor gemensamt, men vad man bloggar om är däremot väldigt olika. Somliga bloggar för sin egen skull, för att få skriva av sig sina tankar och funderingar. Andra riktar sig i första hand utåt, och delar med sig av sina erfarenheter för att underlätta för människor i samma sits.

Bloggar som visar mode och skönhetstips och/eller en glamourös livsstil med mycket nöjesliv, är kanske de mest uppmärksammade. Om det inte intresserar en, behöver man inte hänga läpp för det. Det finns bloggar i precis alla tänkbara kategorier. Efter en liten stunds googleande kan man hitta allt ifrån bloggar om mat, dryck och mode till politik-, poker-, inredning-, sport-, trädgård-, djur- och resebloggar.
Listan kan göras lång...
Det vi vill poängtera är att det finns någonting för alla i bloggvärlden, och det positiva är att det inte heller är svårt att hitta det man söker.




Här kommer ett axplock av bloggar i olika kategorier:

Familj
HejaAbbe
18år och trebarnsmamma

Foto
Cablefreak
Ebbas foto (ursprung: Finnerödja)

Hem & Trädgård
Hem och lycka
Hemma på landet
Lyktor och tyg (ursprung: Hallsberg)

Humor
Idiot
Tjuvlyssnat
Videofeber

Inredning & Design

Husmusen
Design&inredningsbloggen
Design we trust

Mat
Vägen från 137kg
Kryddburken
Mungbönorna

Mode
Englas showroom
Kenza
HannahSthlm

Musik
Musiktoppen
Skivgrisen

Politik
Fria nyheter
Henrik Alexandersson
Carl Bildt

Prylar & Teknik
Prylzonen
Hitta roliga prylar

Sport
Bara ben på Gleen Hysén
Södrabloggen
Johans blogg

För att själv leta efter fler, besök exempelvis Bloggtoppen.se


Skribent: Lena

Vecka VI - Bloggande - Sveriges bästa blogg?

Blondinbella är både väldigt omtalad och omtyckt i bloggvärlden, men det finns otroligt många fler begåvade människor där ute som har mycket att säga till om i sina bloggar.
Vilken bloggare intresserar er mest? Proffessionell som amatör. Vi är intresserade av att veta, så vi i slutet av denna period kan sammaställa en lista över LochRs läsares favoritbloggar.

Maila oss på [email protected] och dela med er av er favorit
och motivera gärna varför just denna bloggare tilltalar er.

Tack på förhand :)

Skribent: Lena                                                                                                                                      

Vecka VI - Bloggande

Man kan inte säga annat än att bloggandet har växt lavinartat under de senaste åren. Links from the Underground av Justin Hall från 1994 räknas som den första bloggen, där han då skrev ner anteckningar och sina tankar som han sedan knöt ihop till en slags dagbok. Idag har bloggandet blivit ett väldigt viktigt forum för vanliga människor som vill uttrycka sina innersta tankar och funderingar, men det är inte bara det vi vill publicera på våra bloggar. Något som växt otroligt är personer som helt enkelt "bara" berättar om sina liv som de väljer att leva det.

Med tanke på att vi just använder detta forum som ett verktyg för våra tankar och åsikter, tycker vi självklart att det är intressant att gå till botten med just bloggande.
Varför har detta fenomen, som från början bara var en vanlig killes dagbok, vuxit till att bli dagens största klotterplank?



Vem kan representera detta ämne bättre, än allas vår bloggdrottning Blondinbella?

Skribent: Rebecka                                                                                                            


Vecka V - Second Hand

Vi ber om ursäkt för detta långa uppehåll som berott på brist på tid och ork.
Tyvärr så har Second Hand-ämnet blivit väldigt utdraget. Vi tycker dock att ämnet är mycket intressant och har därför beslutat att återuppta det till våren. Så om du är intresserad, håll utkik kring v. 8!

RSS 2.0