Vecka VII - Resor - Var inte rädd för "okända" resmål

Orden resa och semester kan innebära helt skilda saker, beroende på vem du talar med. Vissa längtar efter en paus i vardagen och drar iväg på en charter - bråkar om solstolar runt poolen med massor med andra svenskar, deltar i lekar som de trogna reseledarna anordnar och dricker paraplydrinkar halva natten...
Andra tänker sig semester som en plats där de är minst 10 km ifrån allmänheten där det enda sällskapet är en talande papegoja. Ännu en annan har inte semester förr än han är mitt uppe i spännande utflykter och aktiviteter.

Vad semester betyder för dig får du själv fundera över, men här kommer lite inspiration till de som intresserar sig för den lite annorlunda resan och inte är rädd att prova någonting nytt - En resa där man inte sitter sysslolös, men inte heller riskerar att hamna på samma semesterort som halva grannskapet hemifrån.

Är man ute efter en vecka av solande och badande, men klarar sig utan alla andra turister, är ett bra (och billigt) tips att söka sig till en lite mindre ort, vilka ofta har minst lika vackra stränder som de riktiga turistorterna. Skillnaden med ett mindre utveckalt turistområde är att det inte är lika internationellt anpassat. Man får nöja sig med lite knackig engelska från hotellpersonalen och från närbutikskassörskan.
Med Ryanair flyger man oftast till en mindre ort, lite utanför själva turistmålet. Stannar man i denna ort får man oftast mer valuta för pengarna då dessa inte pressar turisterna på pengar såsom de gör i storstäderna. På dessa "småställen" får man oftast även en mer sanningsenlig bild av samhället, och man kommer inte till något fejkat och uppbyggt semesterparadis.

Så vill du ha en originell reseupplevelse som inte behöver kosta skjortan, är det värt att ta en titt på de mindre orterna. Även de har mycket att erbjuda.


Är du exempelvis sugen på franska rivieran, kan du med Ryanair billigt flyga till Toulon,
en liten vacker och pittoresk stad inte långt från S:t Tropez.
  
(tryck på bilderna för förstoring)


Skribent: Lena


Kommentarer
Postat av: mamma

Visst är det härligt med semester, sol och bad. Synd bara att det är så pass dyrt. Kollade efter endast flygstolar och det kostade nästan lika mycket som en paketresa med hotell -lite enklare förstås.Vill man som ni föreslår se lite annat än de vanliga turiststråken är ju flygstolen annars lämplig. Är man lite mer äventyrlig av sig får man väl ta tåget och helt enkelt bli en backpacker! Kram!

2009-02-17 @ 17:16:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0