Vecka IX - Ditt bästa dag - Styr dina tankar

För att bli den person man vill vara krävs tålamod, själdiciplin och beslutsamhet. Det är inte alltid en enkel och behaglig väg att färdas på, men målet är värd den besvärliga resan.
Ämnet "Ditt bästa jag" är väldigt brett och sammanbilds
bara i strävan mot en bättre personlighet.



Våra tankar har stor betydelse i vårt  liv och ofta styrs man helt och hållet av dem, och som ni vet är våra tankar inte alltid rosenröda...
Lyckas man därför bryta sig loss från de negativa tankarnas dragningskraft är man på god väg emot ett bättre, trevligare och lättlevt liv. Det finns åtskilliga filosofer och vetenskapsmän som funderat över tankarnas betydelse för vårt liv, och de är överens om att de kan, och bör, styras.

Med hjälp av Positive thinking kan mycket i vardagen förbättras - och det enbart genom tankekraft.
Det kan väl inte vara så svårt, att tänka positiva tankar istället för negativa? -Jo, det är inte alls så enkelt som det låter. Man har alltid lika stor chans att välja positiva som negativa tankar, men ändå väljer man oftast de negativa. Varför man gör det är ett mysterium, men det handlar nog mest om rädslan för att bli besviken. Istället tänker man hellre i negativa banor från början, för att slippa besvikelsen.

Men, för att kunna förbättra sitt ego krävs ibland motgångar. Man ska inte vara rädd för att misslyckas, för då kan man inte heller lyckas.
Med övning, viljekraft och beslutsamhet kan man lyckas ändra sina tankebanor till det positiva och pressa bort det negativa. När man funnit denna kraft har man potential att leva ett rikare liv utan onödiga besvikelser.

"Change your thoughts, to change your world"



Skribent: Lena                                                                                                                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0